Pedagogiska ämnen: Tryckta böcker

Tritonias tryckta böcker finns i vår söktjänst Finna. Litteratur inom ämnena pedagogik och psykologi hittas på första våningen vid Universitetsstranden. Lånetiden är 28 dagar. Se hyllklasserna för mer detaljer. Kursböckerna hittas på andra våningen (entréplanet) med lånetid 14 dagar.

Böcker i Åbo hittar du i databasen Alma. Du kan avgiftsfritt beställa fjärrlån från ÅAB till Vasa, så hittar du inte boken du söker i Finna kontrollera också Alma.

Sök i Finna:

Den finlandssvenska skolbokssamlingen

På första våningen vid Universitetsstranden finns en unik samling av finlandssvenska skolböcker från 1960-talet till nutid. Samlingen växer kontinuerligt och böckerna kan lånas hem. Mera information hittas här.

Söktips: ämnesord

I bibliotekskatalogerna beskrivs publikationernas innehåll med ämnesord som väljs ur tesaurusar. Om du söker med samma begrepp som använts i databasen ökar du chansen att hitta någonting. I tesaurusen hittas exempel på vidare, snävare och relaterade begrepp, vilket kan hjälpa mycket när du väljer sökord. Biblioteken använder ämnesord ur

• YSA (Yleinen suomalainen asiasanasto)
  • ALLÄRS (Allmän tesaurus på svenska)

Fjärrlån och inköpsförslag

Om du inte hittar boken du söker kan du fjärrlåna eller lämna in inköpsförslag till Tritonia!