Databaser som innehåller tidskrifter
- Academic Search Complete (Ebsco) Öppnas i nytt fönster Academic Search Complete är en av bibliotekets större databaser och täcker som gott som alla ämnesområden. Databasen är både en referens- och fulltextdatabas: Artiklar ur ca 10 000 tidskrifter är tillgängliga i fulltext medan artiklar ur ytterligare ca 10 000 tidskrifter enbart indexeras med referensen och ett abstrakt (sammandrag). Ungefär 90 % av tidskrifterna innehåller referentgranskade artiklar och ca är 25 % open access. Academic Search Complete covers a variety discplines and is one the library's largest subscribed databases. Recommended for most research projects. Comprises roughly 20 000 indexed and abstracted journals, whereof half are also available as full text. 90 % is peer reviewed; 25 % is open access.
- Edilex Öppnas i nytt fönster Edilex innehåller Finlands lag, dvs. civilrätt, företagsverksamhet, beskattning och tull, arbets- och socialrätt, miljö, straff- och processrätt samt offentlig rätt på svenska och finska samt rättspraxis och riksdagshandlingar på finska. Dessa juridiska tidskrifter ingår: Defensor Legis Edilex JFT / Juridiska Föreningen i Finland Lakimies Oikeus Ympäristöjuridiikka
- Alma Talent Verkkokirjahylly Öppnas i nytt fönster E-böcker inom rättsvetenskap, ekonomiförvaltning och beskattning o.s.v i den s.k. Verkkokirjahylly. Ingår även FIDUCIA och annan finsk juridik på svenska.
- HeinOnline Öppnas i nytt fönster HeinOnline is a premier online database containing more than 150 million pages and 160,000 titles of legal history and government documents in a fully searchable, image-based format. HeinOnline bridges the gap in historical research by providing comprehensive coverage from inception of more than 2,400 law-related periodicals. In addition to its vast collection of law journals, HeinOnline contains the entire Congressional Record, Federal Register, and Code of Federal Regulations, complete coverage of the U.S. Reports back to 1754, and entire databases dedicated to treaties, constitutions, case law, world trials, classic treatises, international trade, foreign relations, U.S. Presidents, and much more.
- JSTOR Arts and Sciences I (Social Science) Öppnas i nytt fönster ÅAB prenumererar på Arts & Sciences I Collection och Business Collection. Förstnämnda omfattar ämnen som afroamerikansk forskning, antropologi, Asienforskning, ekologi, företagsekonomi, pedagogik, finansiering, historia, språk och litteratur, matematik, filosofi, statsvetenskap, demografi, sociologi och statistik. JSTOR är ett fulltextarkiv där tidskriftsartiklarna finns med ända från tidskrifternas första nummer. Däremot finns de nyaste årgångarna inte med. JSTOR is a fulltext database in the fields of social sciences, arts and business. The collection packages which are enabled at University of Helsinki are Arts & Sciences I Collection, Business Collection and Ecology & Botany Collection. The database includes 192 journals in fulltext from the first volume.
- Sage Journals Online Öppnas i nytt fönster 853 tidskrifter inom affärsverksamhet, humaniora, samhällsvetenskap, naturvetenskap, teknik och medicin. 853 journals in Business, Humanities, Social Sciences, and Science, Technology and Medicine.
- ScienceDirect Öppnas i nytt fönster ScienceDirect är Elseviers tjänst för elektroniska resurser. Databasen innehåller artiklar i fulltext från över 2500 tidskrifter från och med 1995. Antalet artiklar överstiger 2,75 miljoner. Alla ämnesområden är företrädda men huvudvikten är på naturvetenskap i synnerhet medicin. ScienceDirect® is the world's largest electronic collection of science, technology, and medicine full-text and bibliographic information. It offers a wide variety of features and content.
- SpringerLink Öppnas i nytt fönster SpringerLink is an integrated full-text database for journals and books published by Springer. SpringerLink currently offers over 1,250 fully peer-reviewed journals and more than 10,000 books online.
- Web of Science Öppnas i nytt fönster Web of Science består av följande referensdatabaser: 1.Arts and Humanities Citation Index®: här indexeras 1144 tidskrifter inom humaniora och konst. 2.Science Citation Index Expanded™: här indexeras 5700 naturvetenskapliga tidskrifter. Tillväxten är ca 17750 hänvisningar i veckan. 3.Social Sciences Citation Index®: här indexeras 1725 tidskrifter inom humaniora och samhällsvetenskap. 4.Journal Citation Reports innehåller hänvisningar från över 8500 tidskrifter från över 60 länder. Science Edition innehåller information från ungefär 5000 naturvetenskapliga och tekniska tidskrifter och Social Science Edition från ungefär 1500 humanistiska och samhällsvetenskapliga tidskrifter. 5.Essential Science Indicators innehåller rankinglistor som gör jämförelser mellan bl.a. författare och universitet. 6. Conference Proceedings Citation Index 1990- The Web of Science provides seamless access to the Science Citation Expanded®, Social Sciences Citation Index®, and Arts & Humanities Citation Index™. It enables users to search current and retrospective multidisciplinary information from approximately 8,500 of the most prestigious, high impact research journals in the world. Web of Science also provides a unique search method, cited reference searching. With it, users can navigate forward, backward, and through the literature, searching all disciplines and time spans to uncover all the information relevant to their research.
- Wiley Online Library Öppnas i nytt fönster Över 1200 prenumererade vetenskapliga tidskrifter i fulltext.
JUNO
Man kan nå JUNO på en dator i Boktornet och en dator i ASA biblioteket. Fråga vid kundtjänsten
Nordiska tidskrifter och tidningar
- ArtikelSök Öppnas i nytt fönster Referensdatabas för en del svenska och finlandssvenska tidnings-, tidskrifts- och årsboksartiklar fr.o.m. 1979.
- Arto Öppnas i nytt fönster ARTO är en referensdatabas för nyare inhemska artiklar. Mest hittar man från och med 1990 men det finns också rikligt med hänvisningar till äldre material. I Arto registreras löpande artiklar ur 1000 tidskrifter (ansvarstidskrifter). Registreringen sker inom en månad från utgivningsdagen. Dessutom registreras artiklar inom varje ämnesområde från otaliga andra tidskrifter och samlingsverk. Artikelposterna täcker alla ämnesområden och alla vetenskapliga nivåer. ARTO innehåller också rikligt med länkar till fulltextartiklar. Informationen i ARTO produceras av ett 40-tal vetenskapliga och allmänna bibliotek. Arto is a reference database for newer Finnish articles from 1990 onwards. There are also some references to older material included. There are all together 1000 newspapers indexed. Articles cover all fields of study on different scientific levels.
- Mediearkivet Öppnas i nytt fönster Mediearkivet är en omfattande svensk databas som innehåller många svenska tidningar, bl.a. Dagens Nyheter, Svenska Dagbladet, Sydsvenskan, Göteborgs-Posten, Expressen, Aftonbladet. Även Hufvudstadsbladet ingår samt en del svenska tidskrifter. För att läsa material i Mediearkivet måste du göra en sökning (du kan inte välja en titel och bläddra i den utan att ha först gjort en sökning).
- Brages Pressarkiv Öppnas i nytt fönster Databas med hänvisningar till artiklar i finlandssvenska tidningar. Innehåller över 200000 referenser till artiklar ur Hufvudstadsbladet (1990-) Vasabladet (1990-) Åbo Underrättelser (1990-okt/91, 2000-) Västra Nyland (1990-okt/91, 2003-) Borgåbladet (1990-okt/91, 2003-) Jakobstads Tidning (1990-okt/91, 2003-) Åland (1990-okt/91, 2003-) Nya Åland (1990-okt/91, 2008-) Syd-Österbotten (1990-okt/91, 2008-) Österbottningen (1990-okt/91, 2008-) Östra Nyland (1990-okt/91, 2008-)
- PressReader Öppnas i nytt fönster En nyhetsresurs med fullständig tillgång till tidningar från hela världen från i dag och en vecka tillbaka.
Forskningsdata
- Finlands samhällsvetenskapliga dataarkiv (FSD) Öppnas i nytt fönster Finlands samhällsvetenskapliga dataarkiv (FSD) är ett nationellt serviceorgan för forskning och undervisning. FSD bevarar och distribuerar kvantitativa och kvalitativa forskningsdata i digitalt format för forskning, undervisning och studieändamål. Dataarkivet finansieras av undervisningsministeriet och är en självständig enhet vid Tammerfors universitet. Dataarkivets syfte är att öka öppenhet och transparens i forskningen, tillgängligheten till forskningsdata, och effektiv användning av existerande vetenskaplig information. FSD har fått ett Data Seal of Approaval (DSA) -certifikat som kan ges till instanser som bevarar digitala material på ett trovärdigt sätt och som möjliggör återanvändning av digitala material.
- UK Data Archive Öppnas i nytt fönster Storbritanniens största samling av digitala forskningsdata inom samhällsvetenskap och humaniora. The UK's largest collection of digital research data in the social sciences and humanities.
Logon
Länkar till statsvetenskaplig och rättsinformation
- Findikator"Aktuell information om centrala samhällsfenomen i form av indikatorer. Indikatorerna beskriver olika fenomen med hjälp av statistiska diagram, tabeller och analyserande text."
Ämnesdatabaser
- Nationalbibliotekets digitala samlingar Öppnas i nytt fönster Nationalbibliotekets digitaliserade tidningar och tidskrifter – även kallat Historiska tidningsbiblioteket. Material utgivet t.o.m. 1929 fritt tillgängligt på nätet. Material utgivet 1930–2018 tillgängligt med Haka-inloggning på sidan (ÅA-användarnamn och -lösenord). Allt digitaliserat material (d.v.s. även 2019–) tillgängligt på s.k. friexemplarsdatorn på Boktornet.
- International Encyclopedia of the Social & Behavioral Sciences Öppnas i nytt fönster Omfattande uppslagsverk inom social- och beteendevetenskap.
- OECD iLibrary Öppnas i nytt fönster Innehåll t.o.m. 2012. OECD:s online bibliotek av böcker, periodika, statistik, arbetspapper och uppslagsverk. Följande organisationers publikationer ingår: Organisation for Economic Cooperation and Development (OECD) OECD Development Centre International Energy Agency (IEA) Nuclear Energy Agency (NEA) International Transport Forum (ITF) Programme for International Student Assessment (Pisa) Content available -2012. OECD iLibrary contains all the publications and datasets released by OECD (Organisation for Economic Cooperation and Development), International Energy Agency (IEA), Nuclear Energy Agency (NEA), OECD Development Centre, PISA (Programme for International Student Assessment), and International Transport Forum (ITF).
- World Factbook (CIA) Öppnas i nytt fönster Detta uppslagsverk uppdateras var annan vecka för att kunna erbjuda omfattande och annars svåråtkomlig information om alla länders bakgrund, geografi, regering, ekonomi, kommunikationer, transportväsen, försvar och mellanstatliga förhållanden. Bland de 271 geografiska uppslagen finns ett för WORLD med sammandrag av informationen för de övriga 270 uppslagsorden. This reference site is updated biweekly throughout the year to provide wide-ranging and hard-to-locate information about the background, geography, people, government, economy, communications, transportation, military, and transnational issues for countries from Afghanistan to Zimbabwe. Included among the 271 geographic entries is one for the WORLD, which incorporates data and other information summarized where possible from the other 270 country listings.
- Edilex Öppnas i nytt fönster Edilex innehåller Finlands lag, dvs. civilrätt, företagsverksamhet, beskattning och tull, arbets- och socialrätt, miljö, straff- och processrätt samt offentlig rätt på svenska och finska samt rättspraxis och riksdagshandlingar på finska. Dessa juridiska tidskrifter ingår: Defensor Legis Edilex JFT / Juridiska Föreningen i Finland Lakimies Oikeus Ympäristöjuridiikka