Academillbiblioteket: Hitta i samlingarna

Kursböckerna finns i Agneta, direkt till höger vid ingången från brandgatan. Där finns även bibliotekets servicedisk. Böcker i pedagogik finns på Bokhyllan i E4. Böcker i socialvetenskaper, hälsovetenskaper, statskunskap och teknik finns på Övre torget.

Alla böcker hittas i ÅA:s söktjänst Alma. Du hittar en lista över hyllklasserna i Academill här. Observera att en del äldre, mindre efterfrågat material finns i magasin och måste beställas fram.

Åbo Akademi i Vasa förvaltar även specialsamlingar av historiskt och kulturellt värde: Vasa svenska lyceums bibliotek med Oskar Ranckens samling, Minoritetsspråkssamlingen och Skolbokssamlingen. Läs närmare om specialsamlingarna i en separat guide.

E-resurser

Åbo Akademis e-resurser är tillgängliga via söktjänsten Alma. Du kommer åt dem genom att logga in i Alma med ditt ÅA-användarnamn. Du kan läsa mera om ÅA:s e-bokstjänster i denna e-boksguide. Det finns även ämnesguider med länkar till ämnesspecifika resurser.

Observera att Biblios e-böcker inte finns i Alma, logga in till Biblio för att se hela utbudet (bl.a. en hel del kursböcker).

Karta över Academillbiblioteket