Gå till huvudinnehållet
Det verkar som att du använder Internet Explorer 11 eller en äldre version. Den här webbplatsen fungerar bäst med moderna webbläsare som de senaste versionerna av Chrome, Firefox, Safari och Edge. Om du fortsätter med den här webbläsaren kan du få oväntad

Cellbiologi: Tidskrifter och tidningar

Tidskrifters akademiska värde

Med hjälp av tidskrifter håller du dig à jour med det senaste inom forskningen.

Notera att olika tidskrifter har olika dignitet och inflytande. Ett sätt att få reda på en tidskrifts akademiska värde är att leta fram den i Publikationsforums sökmaskin. Här klassificeras tidskrifter och andra seriella publikationer på en skala från 1-3. 

Ett annat sätt att få reda på en tidskrifts inflytande är att ta reda på hur ofta dess artiklar citeras (impact factor) i t.ex. Journal Citation Reports.

Dagstidningar

Image result for pressreader

  • dagstidningar från hela världen t.ex. Västra Nyland, Östnyland, Hufvudstadsbladet, Svenska Dagbladet, Sydsvenskan, The Guardian, Washington Post och Le Figaro. 

  • inhemska dagstidningar (kan läsas på campus eller genom VPN)

  • nyhetsarkiv för svenska dagstidningar, t.ex. Svenska Dagbladet, Aftonbladet Göteborgs-Posten och HBL

Image result for brages pressarkiv

  • urklippsarkiv för finlandssvenska dagstidningar, tidskrifter och publikationer

Tidskrifter

Alla tidskrifter finns i Alma. Du kan bläddra i dem alfabetiskt, avgränsa enligt tema eller söka efter en specifik tidskrift.

E-tidskrifter

Hittar du inte tidskriften?

​I övriga fall kan du fjärrlåna artikeln mot en avgift, vilket betyder att du får en kopia av denGraduskribenter fjärrlånar gratis mot intyg.